Lytt til velgerne, Ap!

Publisert: 2015-09-22 17:30
Del:

Arbeiderpartiet i Bergen har i dag valgt å gå videre med forhandlinger med Krf og Venstre. Om de blir enige, velger AP da å ikke benytte seg av den historiske muligheten valgresultatet har gitt til å vende den politiske kursen mot venstre.

Bergen har stemt tydelig på en forandring. I valget avviste velgerne den borgerlige politikken og stemte på en rødere og grønnere politikk. Velgerne har bestilt en endring. Hvis Ap velger å gå i samarbeid med Venstre kommer ikke denne endringen.

Venstre har både før og i valgkampen kjempet for at høyresiden fortsatt skal ha makten. Denne løsningen har velgerne stemt ned. Den politikken Venstre og resten av høyresiden står for, har vært med på å skape de problemene Bergen nå har. Ap tar ikke valgresultatet på alvor dersom de velger å forhandle med et Venstre som mistet oppslutning, fremfor et SV som gikk vesentlig frem.

SV vil derfor ikke delta i felles sonderinger med Venstre. I sentrale spørsmål som arbeidsliv og privatisering ligger vi for langt fra hverandre, og det er vanskelig å se for seg at vi skal kunne komme til en fornuftig enighet. Det må både vi og Venstre være ærlige om.

SV vil ha politisk gjennomslag. Vi vil stanse privatiseringen i Bergen kommune, og ta tilbake tjenester i kommunal regi. Vi vil rydde opp i det økonomiske kaoset og få bergensskolen på rett kjøl. Vi vil ha ren luft og en by som tar ansvar i kampen mot klimaendringene. Vi vil jobbe konstruktivt for å få det til, og vi er åpne for forhandlinger med Arbeiderpartiet og KrF.

Nå må Ap bestemme seg for om de vil legge politikken mot høyre, eller starte en virkelig opprydding og forandring i Bergen, med SV på laget.