Ti bud for god byutvikling

Publisert: 2015-03-05 10:14
Del:

1) Du skal ikke prioritere utbyggernes interesser over innbyggernes interesser.

2) Du skal ikke prioritere retten til å forurense høyere enn retten til å puste i frisk luft (vær villig til å innføre restriksjoner på biltrafikken når det trengs).

3) Du skal ta vare på blå og grønne lunger i bymiljøet (ikke fyll igjen Store Lungegårdsvannet eller fyll parkene med brakker).

4) Du skal prioritere fotgjengere, syklister og gode kollektivtilbud i all byutvikling (si nei til mer biltrafikk fra Os, Askøy og Sotra, og ja til bybane, sykkelveier og bilfrie soner).

5) Du skal ikke støtte bilbaserte utbygginger (stopp Flesland næringspark).

6) Du skal ikke bryte med nylig vedtatte planer (avvis høyhuset på Mølleneset).

7) Du skal ikke la bilen få de beste tomtene i byen (riv Bygarasjen og de solvendte parkeringshusene med sjøutsikt på Møhlenpris og Dokken), de trengs til boliger, barnehager og parker.

8) Du skal ikke la hushaier lage hybler av hele Bergen sentrum (ni soverom i samme boenhet = hyblifisering), men bidra til at det bygges flere studentboliger (for eksempel på Mindemyren og der Bygarasjen står i dag).

9) Du skal ikke la den bergenske asfaltalliansen råde grunnen alene (jerntriangelet av Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet må bekjempes).

10) Du skal ikke la Høyre fortsette å styre Bergen i 12 år til.

 

Tina Åsgård, SVs representant i komité for miljø og byutvikling Publisert på Bt.no 4. mars: http://www.bt.no/meninger/debatt/Ti-bud-for-god-byutvikling-3313777.html